I disse lasagnetider

Da Norge endelig hadde ryttere i OL for første gang på mange, mange år resulterte det først og fremst i at jeg ble spurt om jeg smørte beina til ponnien med chillisaus. Da Øystein Sunde kom ut med sangen om at hest er best på maten (skal også sies at jeg syns Øystein Sunde, og den sangen, er fantastisk!) brydde jeg meg ikke så mye fordi jeg har vokst opp med “hest er best som pølse!”. Nå er det altså lasagne. “Du burde låse inn ponnien nå, Sara!”. Misforstå meg rett, det er ikke det at noen av disse tingene er noe mer en middels irriterende fordi det er gammelt nytt, men denne posten handler altså om hest.

Ikke lasagnehest, men bilder av hest. De sterkeste bildene av hest jeg noen gang har sett. De er tatt av fotograf Wiebke Haas i Egypt, og jeg har først sett dem via siden til Prince Fluffy Kareem på facebook. Sistnevnte jobber med å hjelpe syke og skadete hester i Egypt, på frivillig basis.

Prince Fluffy Kareem redder altså hester i Egypt, i tillegg til å gi arbeidende hester en pause og behandling, og behandler de lokales hester. De har en fantastisk humor over facebooksiden sin, og det tok ikke lang tid før jeg ble totalt sjarmert. Mye av grunnen til at de kan gjøre dette er fordi folk bl.a. donerer penger. Jeg vet det er så alt for mange formål der ute som trenger hjelp, og som man burde støttet. For min del var det disse bildene til Wiebke som traff meg, som fikk hestejenta i meg til å vri seg. Wiebke Haas har tatt bilder av pyramidehestene, og dette utvalget er det som absolutt traff meg rett i hjertet og nesten fikk meg til å slutte i jobben og kaste meg på første fly:

Alle bildene her kan sees i stort format dersom man klikker på dem, og flere av Wiebke’s bilder ligger på hjemmesiden hennes her: Wiebke Haas: Animal Photography

Prince Fluffy Kareem kan finnes på facebook eller på deres hjemmeside

 

2 Responses to “I disse lasagnetider”

  1. :(

  2. Uff, det er så grusomt.. :(

Leave a Reply