Herrenes tale

Siden Karen spurte om jeg ikke kunne legge ut talen min, og siden jeg er forfryktelig stolt av den, OG siden jeg egentlig burde lese til eksamen, så får jeg vel legge den ut da :) Here it goes:

Kjære snille, greie, søte… jeg mener kjekke! Fantastiske menn!

Da jeg fikk spørsmål om å holde herrenes tale her i kveld fikk jeg først totalt angst. Det er ikke akkurat dere menn som er så utrolig skremmende, tvert imot kan dere virke veldig trygge og gode. Ikke minst når jeg skal finne bilen min en sen Stavangernatt midt i byens værste voldtekstrush og en tilfeldig irsk mann på utsiden av utestedet tilbyr seg å følge meg gjennom de mørke gatene og smuga…

Men fra spøk til revolver (jeg har ALLTID hatt lyst til å si det!), det blei tale på meg og for å kunne skrive den måtte jeg drive litt research. Full av håp om menns selvinnsikt spurte jeg mange av vennene mine fra det andre kjønn om hjelp, men endte for det meste opp med svaret ”jeg er absolutt ikke en person du burde spørre om det” helt til kompisen min oppsummerte alt sammen for meg med setningen ”en tale for å skryte av menn? Da har du ikke mye å gå på!” Flott…. Heldigvis velger jeg å si meg uenig i det, dere har mange bra egenskaper å trekke fram! Bl.a. det at dere er så fryktelig mye mer teknisk anlagt enn oss jenter.

Når vi sitter og snakker om følelser, kalorier, hva vi skal ha på oss på julebordet NESTE år (dette antrekket her har jo vært nøye planlagt i hvertfall et halvt år, bare så dere veit det) og ikke minst hvordan man kan overanalysere siste melding som tikket inn på mobilen, er dere mer opptatt av om grafikken gjør at lyden på pcen hakker eller hvor mange skjøtestykker man trenger til en speak-on-kabel. Jeg personlig trodde grafikk handler om bilder, og ikke har noenting med lyd å gjøre annet enn at det ofte blir koselig hvis man putter det sammen. Litt som denne talen; dere kan både se på at jeg driter meg ut, og høre det samtidig, OG jeg er jo fryktelig koselig! J Og hvis jeg hakker litt, må dere bare oppdatere grafikken min.

Menn er rare skapninger. De har to bein, to armer, to øyne, to ører, to hender og to hoder, men bare nok blod til at det kan strømme gjennom ett av dem av gangen. Fysioterapeuten min fortalte meg at guttebarn begynner å snakke senere enn jentebarn. Han påpekte altså at de er treigere, men at det bare gjelder de aller første årene av livet deres. Og det har han rett i! Det er ofte det går litt… fort…

For oss damer er menn som sjokolade, det vil si at vi har et elsk/hat forhold til dere. Alle vet at den beste medisinen for ei deppa jente er sjokolade, men mange av oss angrer etterpå. Det samme kan antagelig sies om valg av gutter i denne situasjonen.

Det finnes mange typer sjokolade og mange typer menn. De aller fleste liker melkesjokoladen, søt og god og du vet hva du får: Et lite stykke Norge. I løpet av den siste tiden har vi også fått flere mørke sjokolader på markedet, og vi jenter er veldig fornøyd med å ha mye å velge i!

Bamsemumsen er en annen gammel slager, og denne kosebamsen er det beste man kan med i sofaen på film kveld. Ta deg tid til Troika-menn, ta med kvikk-lunsj-mannen i sekken på fjelltur, og mokkabønnene med hjem til foreldrene dine. Til ensomme, single og desperate jenter vil jeg bare si: Skaff dere en Hobby! Når menn blir gamle begynner de å ligne mer på stratos: Lette, luftige og porøse… Og med mye bobler… Vi har småsprø Crispo-menn og New Energy-menn med lite fett og MASSE energi, for ikke å snakke om Smil-menn som er til for å deles. Sistnevnte kan by på problemer, med mindre man ER en av de jentene som elsker smash: Det skal godt gjøres og ta bare en!

Ellers er det verdt og nevne at vi kan dele inn i vanlig sjokolade og mer luksuriøs sjokolade. Den aller beste er den belgiske, og det er dere som er engasjerte, og som sitter her i kveld. Jeg ELSKER belgisk sjokolade!

Etter noen år med erfaring har vi jenter lært oss litt om hvordan dere fungere, eller i hvertfall at dere er alt for enkle for oss å forstå. Det er antagelig derfor dere er så gode venner å ha, siden vi slipper å tenke sånn alt for mye selv også så lenge vi holder forholdet på vennskapsnivå. Og vi er utrolig glad i dere! Det er dere som er grunnen til alle de flotte pynta jentene her i kveld, og dere har jammen noe å være stolte av! Uansett hvor mange dårlige egenskaper vi kan trekke fram om dere, blir vi sjarmert om igjen og om igjen, selv av deg Øystein som kommer og gnir rompa opp til ryggen min mens jeg prøver å skrive denne talen.

Noe av det hyggeligste med disse gutta er måten du merker hvor glad de er i deg, selv om de absolutt ikke klarer å si det. For eksempel at naboen min lovet meg at han skulle le av meg uansett hvor dårlig talen min var, og at en annen kompis mente jeg var søt og sjarmerende nok til å bare smile meg gjennom dette. Det nærmeste jeg har kommet å tvinge enn mann til å fortelle meg at han er glad i meg er: ”jeg kommer nok til å savne deg hvis du flytter…”

Menn kan lære ting på tre måter, noen lærer gjennom lesing, noen gjennom observasjon… og resten er nødt til å tisse på strømgjerdet selv. Noe dere hvertfall ikke lærer av, er andres feil! Ta for eksempel Moses, han vandret gjennom ørkenen i 40 år… vi damer spør om veien isteden.

Vi er også veldig glad for å ha dere hver gang noe går i stykker, bilen trenger å få skifta dekk eller vi skal bære flyttelass. No offence jenter, men gutteklemmer ER bedre enn jenteklemmer og vi liker å føle at vi blir passet på av dere. Når jeg skal ut er det gutta jeg kommer til for å spørre om jeg kommer til å ”sjarmere folk i senk”, for det er tross alt disse jeg skal imponere til syvende og sist. Her i kveld er det overtall av menn, og jeg må si at dere er en herlig gjeng! Også i dress da gitt, menn i dress er det BESTE som fins!! Så alle jenter, hvis dere kan reise dere… Jeg håper dere er klare for å sjarmere disse kjekke karene, bare husk at første gangen man kjøper hus tenker man på hvor fint det er og signerer papirene, neste gang sjekker man først om kjelleren er full av termittmaur!

Skål for alle de fantastiske, nydelige, heite, kjekke og deilige mannfolkene våre!

7 Responses to “Herrenes tale”

 1. FUNNY . du e fliink

 2. Hhaha, love it! Skulle likt å høre deg tale! Creds til deg for at du klarte å skrive en så lang en!

 3. åh, I love this!! Flinke du e :-)

 4. “Det er antagelig derfor dere er så gode venner å ha, siden vi slipper å tenke sånn alt for mye selv også så lenge vi holder forholdet på vennskapsnivå.”

  Sååååå sant!

 5. http://www.acantus.org/Herrenes_tale%20-10.htm

  Har du lånt inspisrasjon fra denne, eller har den lånt inspisrasjon fra deg?:p

 6. Den har nok hentet fra meg… og ikke spurt :P den quoten i starten der er direkte fra min kompis som heter Morten, sjokoladebiten er også bare fra min hjerne. Jeg vet ikke hvem som har skrevet den du linket til, men de har stjålet ganske mye :) (så ligger jo talen min på nett også da, så jeg kan kanskje skylde meg sjøl)

 7. […] dere nysgjerrige sjeler, HER er min tale fra min hjerne… HER er den andre talen, i stor grad også fra min hjerne. Og her […]

Leave a Reply