Tweetie og Petit – Overraskelsesbursdag

På lørdag trodde Hanna hun skulle på vårfest for Tønsberg Janitsjar… Men Tweetie og Petit visste bedre!

Familien til Hanna hadde stått på, så dette var en fest som svarte til forventningene! Det var dansing…

God mat…

God drikke…

Og den var ikke over før gjestene sovnet!

 

 

 

Tweetie og Petit – Påsketur

Påsketur, ingenting er som PÅSKETUR! I hvertfall hvis vi skal tro Øystein Sunde. Tweetie og Petit har bypåske, men har kommet seg en tur i naturen.

Tweetie og Petit – Sommereventyr; Barcelona

Denne gangen har Tweetie og Petit tatt turen til Spania, eller nærmere bestemt hovedstaden i Catalonia, nemlig Barcelona! Med seg på tur hadde de en haltepink med krykker og gips, så de fikk ikke sett så alt for mye av byen, men de koste seg likavell.

Og siden Petit hadde bestemt seg for Cava, ja, da ble det Cava!

Da ferien var over for denne gang var alle enig om at det hadde vært en fin tur, men også i at de måtte tilbake. Så Barcelona kan se frem til nok et besøk fra Tweetie og Petit ved en senere anledning, og forhåpentligvis med riktig antall fungerende bein!

 

 

 

Tweetie og Petit – Sommereventyr; Tyskland

I Juni reiste Tweetie og Petit tilbake til Tyskland, til tross for over gjennomsnittet spennende kidnappingserfaring sist de var der. Denne gangen var de i en liten by der de likte seg veldig godt. De var ikke så flinke til å få med seg kamera, men vil selvfølgelig dele litt med dere likevell.

I tillegg til mange fine hus er det ofte mange fine fontener å finne i Tyskland, der man kan leke hvis man er en liten Tweetie eller Petit

Det var det for denne gang, men Tweetie og Petit har vært i både Barcelona og Tunisia denne sommeren, for ikke å snakke om Slottsfjellfestivalen! Så nå som solen ikke er fremme hver dag kan det hende de får tid til å vise dere bilder fra alt sammen i tur og orden :)

 

Tweetie og Petit – Sommereventyr; 17. mai

Tweetie og Petit har ikke ligget på latsiden selv om det har vært stille i det siste. De har hatt en sommer full av eventyr, og den er ikke over enda! Det hele startet med en feiende flott feiring av grunnlovsjubileet.

Til ære for dagen hadde de små invitert inn til 17. mai-frokost, og hadde pyntet bordet med blomster og flagg.

Etter frokost fikk de sett litt på tog, og så var det bare å tusle inn til byen

Det er, som dere sikkert vet, ikke en ordentlig 17. mai før man har vondt i magen. Petit fikk selvfølgelig mer av både is og brus, og de avsluttet dagen med å se fyrverkeriet. Men de turte ikke gå ned på brygga, for da ville de nok blitt borte i folkemengden!

Tweetie og Petit – frokostblanding

Det har vært stille en stund, det er fordi Tweetie og Petit er travelt opptatt med å slave for Sara som har brukket ankelen. Da blir det mindre tid til å ta bilder og oppdatere dere om livet! Men de har nå lenge ønsket å dele denne fantastiske oppskriften på hjemmelaget frokostblanding, som de har fått fra nabo Kat!

Du trenger:

1 pose havregryn, de store ikke de små

2 poser nøttemix (brukte de fra den lille nøttefabrikken, uten salt)

1 pose gresskarkjerner

litt sesamfrø uten skall

litt linfrø

litt solsikkekjerner

(ta det litt på feelingen hvor mye man tar i forhold til resten av blandingen)

150 g smør

Et par skjeer melasse (fås på helsekost eller felleskjøpet, men funker også med mørk sirup)

“shitloads of honey” evnt en halv sånn flytende honning boks :)

 

Slik gjør du:

 

 

 

 

 

 

 

Tid For Hjem

Siden jeg har gått av skaftet og meldt loftet mitt på Tid For Hjem, men søknadsskjema deres ikke gir så mye rom for en kreativ søknad, har jeg valgt å lage et ekstra blogginnlegg for å gjøre litt mer ut av det!

For alle som har vært hos meg er det ingen overraskelse at jeg kanskje kunne trenge et ekstra rom der jeg kan spre alle tingene mine… Når man da sitter på et kjempestort loft er jo det lureste i verden å bygge et rom der oppe! MEN…Alle som kjenner meg, i tillegg til å ha vært hos meg altså, vet at jeg kan ikke en gang slå i en spiker… Det er med andre ord helt perfekt at Tid For Hjem søker påmeldinger, så kan de hjelpe meg med prosjektet! At de i tillegg gjør utrolig stilige ting med alt jeg har sett så langt er et STORT pluss i boka!

Fra spøk til revolver, søknaden sier jo det meste om hvor lett det er for disse bergenserne å jobbe hos meg når Tønsberg er så nærme Torp ;) Derfor skal fokuset her være hvorfor jeg virkelig trenger hjelp!

Nå for tiden har jeg sydd i stand en haug med klær, sydd et forkle og har som dere ser begynt på puter til kjøkkenstolene. Det lille problemet er den lille leiligheten… Så lenge jeg syr får jeg ikke spist ved spisebordet. Når jeg spiser ved spisebordet (altså, ikke syr) må jeg ha symaskinen min under et bord i stuen. Dermed tar det litt tid da, før jeg faktisk tar mot til meg og setter frem maskinen og bretter ut stoffer over hele gulvet. Det er godt jeg har mange klær, ellers hadde jeg i perioder gått bukseløs fordi det tar så lang tid å fikse dem!

Som dere ser, her i huset er det oppvaskmaskiner og symaskiner i skjønn forening! Selv om det er et stort pluss at disse stolputene som jeg har planlagt siden jeg flyttet inn (to år ja, som sagt…. fryktelig kjekt med flere bukser i klesskapet!)

Men så, vet dere! Så sniker vi oss ut i gangen, og der er det jo luke opp til dette mystiske loftet!

Og dette loftet, det har like stor gulvflate som hele leiligheten min, altså 49 kvm. Med skråtak går det selvfølgelig bort en del, men det er likevell ganske så bra med plass der oppe.

Tenk om jeg kunne hatt et hobbyloft! Eller en hems, med plass til både litt lagring av dette som enn så lenge ikke står så bra stablet her oppe OG til symaskin etc! Da kunne jeg laget enda flere ting til Tilde, Mina og Lotta:

Eller ha et sted å scrappe når jeg har vært på ferie:

Jeg er jo så glad i arabisk stemning, kanskje jeg kan få et lite arabisk bord med lyslyker på? Noe lignende nede:

Tenk om Tid For Hjem kunne utøve magien sin på mitt loft! Da hadde jeg blitt minst så glad som det her:

 

Hjemmesnekra – juleedition

Like opptimistisk hvert år, like lite produktiv… Men om ikke alle fikk hjemmelaga julegaver i 2013 heller så blei det i hvertfall noe til de minste! Mina og Lotta fikk hvert sitt skjørt, og lille Tilde fikk kjole :)

 

Alle måtte selvfølgelig få merkelapp :)

 

 

 

 

 

 

Og slik ble altså pakkene seende ut denne julen:

Tweetie og Petit – på rømmen

Tweetie og Petit har endelig satt seg ned og fortalt meg om hvordan de rømte fra kidnapperen sin. De ble tatt med hjem til familien hans, og plutselig en dag fikk de gå fritt rundt i huset. Da fant de en gammel eggekartong, og tenkte at ingen ville legge merke til en kartong som likavell skulle kastes.

Og selvfølgelig klarte de to luringene å snike seg ut av huset! Men tror dere de dro rett hjem til meg?

Resten er, som de alltid sier, historie. Men guriland så gøy det er å ha dem tilbake!

Tweetie og Petit – Et etterjuls-eventyr

En sen kveld i januar…

 

Samtidig, et stykke unna…

 

 

Og hva Tweetie og Petit har holdt på med, det får dere vite i NESTE EPISODE, AV BRØDRENE DAL, OG FLUKTEN FRA… vent, nei? Vel, det kommer mer da! :D